SCENSKRÅCK!!!

I dag krävs det att man ska ”stå på scenen”. Den scen där man ”blir betittad” av andra människor, vilket är extremt jobbigt för många. Jobbintervjun… arbetslagsmötet… kundrelationen… är olika aspekter av situationer, där mötet med andra påverkar resultatet. Många klarar det galant… för andra är det förenat med Scenskräck!

Att ställa sig inför andra och ha föredrag/presentation/kundmöte är för vissa nätt upp det värsta de kan tänka sig. Hur är det ställt med dig själv och går det att göra något åt det? Visst! Men inte utan träning.

Jag har hjälpt många människor att bli vän med sin scenskräck. För, du måste bli vän med den. Den ska inte försvinna, du behöver den. Förstå sambanden och det går lättare!

Metod:

Beroende på omständigheter och syfte ser det olika ut. Det bygger på att träna och det går bäst med improvisation och med rollspel. Men det passar inte jämt. Parametrar: hur stark är rädslan, är du nybörjare eller klart erfaren, är det en mycket specifik situation som ska tränas eller är det på en mer allmän nivå.

  • Hur man förbereder sig
  • Hjälpmedel/knep
  • Vad kan du göra för att underlätta situationen… egentligen
  • Bli vän med scenskräcken!
  • Hur avslutar du och ”rollar av”

Allt sker i en tillåtande miljö, med strikta ramar. Våga lita på att du har de nödvändiga förutsättningarna. De är bara lite ”dolda” i dig.

Få möjlighet ta fram ditt unikum och det i din egen takt.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *